Fantasztikus: Nutellás keksztekercs citromos mascarpone krémmel

Sütés nélküli finomság, mely az érzékeinket kényezteti!

Néha jólesik egy egyszerű desszert, ami még a kedvenceinket is tartalmazza, rögtön a mennyországban érezhetjük magunkat. 🙂

A kókusz, a nutella, melyet a ropogós mogyoró koronáz meg, és a csúcs benne a citromos mascarpone krém, ennek tényleg nem lehet ellenállni. 🙂

Hétköznapokra, munkahelyi süti napra, családi – baráti összejövetelkor, ünnepekre, mindig jól jön egy sütés nélküli vendégváró finomság.

Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű, gyors és nagyon finom. 🙂

Nutellás keksztekercs citromos mascarpone krémmel gluténmentes recept

Hozzávalók:


250 g darált keksz – gluténmentesen itt és itt

100 g durvára *tört mogyoró itt

1 púpos ek porcukor

2 púpos ek nutella

1 púpos ek mascarpone

1 csomag vaníliás cukor

1 púpos ek *Holland kakaópor

175 ml expresszó kávé

Citromos mascarpone krém:

5 dkg margarin – szobahőmérsékletű

100 g mascarpone – szobahőmérsékletű

3 ek cukor

1 ek citrom leve

Szóráshoz:

1 zacskó kókuszreszelék

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1



Nutellás keksztekercs citromos mascarpone krémmel

elkészítése:

Először keverjük össze egy tálba egy robotgép segítségével a vajat és a mascarpone krémet, cukrot, ízesítsük citrom levével. Ha kész tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Majd készítsük el az expresszó kávét, akár instant kávéból is jó. Majd hagyjuk kihűlni.



Ezután a kimért darált kekszet tegyük egy tálba és adjuk hozzá a mogyorót, porcukrot, vaníliás cukrot, kakaóport keverjük össze, majd adjuk hozzá a nutellát, mascarponét, és a langyos kávét. Majd szintén keverjük el, majd tegyük fóliába csomagolva a hűtőbe fél órára.

Majd egy nagyobb fóliát kiterítünk, megszórjuk kókuszreszelékkel, és erre helyezzük a kekszes masszát, majd egy nyújtófával nyújtsuk ki, téglaalap alakúra.

Ezt követően a hűtőből kivett citromos mascarpone krémet kenjük el a tetején, és a fólia segítségével tekerjük fel, amennyire szorosan tudjuk. Ezt követően a fóliába becsomagolva, tegyük vissza a hűtőbe, szintén minimum fél órára. Amikor letelt az idő, kicsomagoljuk, a külsejét megszórjuk még kókuszreszelékkel és szeleteljük.

És készen is vagyunk, kínálhatjuk családunknak, barátainknak ezt az egyszerű citromos mascarpone krémes nutellás kókusztekercset.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »