Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Immunerősítő: Csicseriborsó raguleves csirkemellel

Egy tányér, forró házias leves, a mindennapokban!

Mely a lelkedet is felmelegíti, mindig jól jön. 🙂

Ráadásul egyszerű alapanyagokból is isteni leveseket lehet készíteni. Arról nem is beszélve, hogy a levesek, igen fontos szerepet töltenek be a mindennapunkban, és a szervezetünknek elengedhetetlen immunerősítői is, sőt hozzájárulnak a napi folyadékfogyasztásunkhoz. 🙂 És finomak, laktatóak. 🙂
Kezdőknek is ajánlom, egyszerű elkészíteni.


Csicseriborsó raguleves csirkemellel gluténmentes recept
Hozzávalók:

2 db csirkemellfilé – kockára vágva
2 csipet *hétbors fűszer
2 csipet *mediterrán fűszer
3 ek kókuszolaj
¼ szál házi kolbász – apróra vágva
5 dkg házi füstölt szalonna – apróra vágva
További hozzávalók:
1 nagy sárgarépa
1 nagy fehérrépa
1 db vöröshagyma
2 db zöldhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
egy kisebb káposzta fele kb. 100 g – vékony csíkokra vágva
1 szál spanyol zeller szár vagy 1 kisebb db zeller
1 kisebb db karalábé
Fűszerek:
2 db marhahúsleves kocka – gluténmentesen itt
1 kk *mediterrán fűszer
½ kk *őrölt kömény
1 tk reszelt *friss gyömbér
2 kk Kalocsai pirospaprika
1 kk *hétbors fűszer
1 kk *Himalája só
150 ml „Happy-Frucht” paradicsompüré
1 csokor petrezselyem – apróra vágva
1 db *babérlevél
1 db kicsi *friss chili paprika
víz – annyi amennyi ellepi
Leves végén:
2 konzerv csicseriborsó – lé nélkül, leöblítve
tejföl

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 

Csicseriborsó raguleves csirkemellel
elkészítése:
A csirkemellet kockára vágjuk, majd befűszerezzük hétbors és mediterrán fűszerrel. Majd tegyük félre.

Majd a kolbászt és a füstölt szalonnát is vágjuk fel kockára.  A zöldségeket pucoljuk meg szintén kockára, a hagymákat, paprikát apróra, illetve a paradicsomot is kockára vágjuk fel. Ha mindennel alapanyaggal elkészültünk, tegyük félre.


Majd egy fazékba hevítsük fel a kókuszolajat, dobjuk bele a csirkemellet és pirítsuk egy kicsit, majd szedjük ki egy tányérra. Ezután jöhet a fazékba a szalonna, kolbász ezt is pirítsuk. Ezután jöhet bele a kétféle hagyma, fokhagyma reszelve, pirítsuk tovább, majd a paprika és a paradicsom. Tovább pirítsuk, utána adjuk hozzá a pirított csirkemellet, jól keverjük el, majd adjuk hozzá a zöldségeket és pirítsuk tovább egy kicsit, majd öntsük fel vízzel, annyival, ami ellepi.


Ezután a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, (só kivételével). Majd főzzük meg, fedővel félig lefedve a csicseriborsó ragulevest.


Amikor készre főtt a leves, szűrjük le a csicseriborsót, majd öblítsük le és adjuk hozzá, fűzzük össze még pár percig és készen is van, ha szükséges sózzuk.


Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával, apróra vágott petrezselyemmel és tejföllel kínáljuk.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!