Kicsik nagyok kedvence: Vörösáfonyás-kesudiós banánkenyér

Szuperfinom és puha, igazi kényeztető finomság!

Igazi Jolly Joker sütemény!

Percek alatt összedobható, és különböző variációban is elkészíthető. Most én a vörösáfonyát és a kesudiót hívtam segítségül, és egy finom fűszert ízesítésül, ehhez a finomsághoz.

Igazi Jolly Joker sütemény, akár reggelire, vagy a gyerkőcök uzsis dobozába pakolva, igazi kincs nekik a mindennapokban. 🙂 De akár egy délutáni tea vagy kávé mellé is kényeztető finomság.

Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű elkészíteni, csak összekeverjük, és már süthetjük is. 🙂 Arról nem is beszélve, ha a konyhapulton árválkodik egy kis banán, mely már barnuló félbe van, és a kutya sem néz rá, na, akkor jön ez a finom süti elkészítése. Igazi családi sütemény, sőt meg merem kockáztatni, hogy az ünnepi asztalon is megállja a helyét, gyors vendégváró finomság. 🙂

Amúgy tudtad! Hogyan lehet hosszabb ideig eltartani a banánt?

A lényeg az, hogy vásárlás után, a szárrészét jól betekerd/áttekered fóliával, akár egyben is hagyod az egész banáncsomót, amit vásároltál, de akár egyesével is fóliázhatod, ahogy tetszik, sőt még egy nejlon zacskóba betéve, akár egy hétig is eltartható a banán a konyhapulton, és még csak utána kezd majd barnulni.



Vörösáfonyás-kesudiós banánkenyér gluténmentes recept

Hozzávalók:


160 g Alfa-Mix itt vagy Schär mix C gluténmentes lisztkeverék itt

40 g rizsliszt

(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönköly fehér búzalisztet, vagy bármilyen sima lisztet, ugyanannyi anyaghányadban)

½ csomag sütőpor

½ tk szódabikarbóna

1 csipet *Himalája só

1 kk *karácsonyi mézessütemény fűszer itt

3 db érett banán

120 g margarin – szobahőmérsékletű

80 g cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 db tojás

1 kk rumaroma

½ citrom leve

1 db narancs reszelt héja

2 maréknyi *aszalt vörösáfonya itt

3 maréknyi *kesudió itt – durvára vágva

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 





Vörösáfonyás-kesudiós banánkenyér

elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

A kimért liszteket, sót, sütőport, szódabikarbónát és a mézessütemény fűszert szitáljuk át, egy tálba.



A kesudiót vágjuk durvára. Majd tegyük félre.



Ezt követően a banánt pucoljuk meg, szeleteljük fel, majd egy tálban villával nyomjuk át, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, vaníliás cukrot, és keverjük el egy robotgép segítségével, majd egyenként adagoljuk hozzá a tojást, és ízesítsük rumaromával, citrom levével és narancs reszelt héjával.



Majd adagoljuk hozzá apránként az átszitált ízesített lisztet és keverjük el. Ezután adjuk hozzá az aszalt áfonyát, kesudiót és egy-két mozdulattal, fakanállal keverjük át.



Végül fogjuk az őzgerinc sütő formát, és öntsük bele a masszát, tegyük az előmelegített 160 fokos sütőbe és süssük 45-50 percig. Végezzünk tűpróbát. Nekem a gáztűzhelyemen 50 perc kellett.



Ha megsült a vörösáfonyás-kesudiós banánkenyerünk, akkor még melegen borítsuk ki egy tálcára, vágódeszkára, és ott hagyjuk kihűlni.



Tálalásnál porcukorral meghintve kínáljuk kedves családunknak, barátainknak.

Ezt láttad már?

További banánnal készült receptjeim:

Malaysia Kókuszos Banán Fánk 

Kókuszos ropogós sült banán/vanília fagylalttal és pirított kókusszal

Mandulás-kakaós fordított banán süti Párizsi krémmel és tejszínhabbal 

Csokoládés-pillecukros-mogyorós sült banán 

Banános torta kesudióval és vaníliás öntettel 

Nutellás-banános túró torta – sütés nélküli

Ropogós csirkeszárnyak Karibi szósszal és trópusi mártogatóssal

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »