Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

A csodazöldség: A legfinomabb zöldköret a baconös fodroskel

Más néven: leveles kel, melyet télen is a kertből szedhetünk!

Vitaminokban gazdag, egészséges finomság. 🙂

Bizony, bizony még a húslevesnek a javára válik, ha belefőzzük a fodros kelt, megízesíti, és belefő a sok ásványi anyag. Hiszen bővelkedik vasban, mangánban, kalciumban, rézben és káliumban, de kerül bele bőven az A-, E-, K-, és B6-vitaminból is. Illetve köretként is fenséges, akár egy grillezett csirkemell vagy bármilyen hús mellé, de akár turmixba is kiváló, vagy önállóan köretként is ehetjük csak úgy, miért? Mert nagyon finom. 🙂

Én most egy gyors köretként tálaltam, megbolondítottam egy kis szalonnával és már tálalhattam is. 🙂

Baconös fodros kel gluténmentes recept
1 zacskó fodros kel
bacon szalonna – apró kockára vágva – ízlés szerint
házi füstölt szalonna – apró kockára vágva – ízlés szerint
egy löttyintésnyi fehérborecet vagy almaborecet
¼ kk szódabikarbóna
*hétbors fűszer
*Himalája só – ízlés szerint
1 ek kókuszolaj

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 


Baconös fodros kel
elkészítése:
A szalonnákat vágjuk fel apró kockákra, majd 1 ek kókuszolajon, kezdjük el pirítani.

Amíg pirul a szalonna, addig a fodros kel vastag szárát, vágjuk le. 

Majd ezután tegyük a pirított szalonnára a fodros kelt, adjuk hozzá a szódabikarbonát, (így szép zöld marad a kel, illetve nem is fog fájni a gyomrunk a káposztától). Majd borsozzuk, majd egy löttyintésnyi fehérborecetet, vagy almaborecetet tegyünk bele, keverjük el. Fedjük le és főzzük puhára.


Akinek szükséges, kóstoljuk meg, az tehet bele még sót, de vigyázzunk, mert a szalonna is sós.

Ha készen van, magában önállóan, grill húsok mellé is tökéletes választás. Sőt a fantázia szab határ, gazdagíthatjuk pld. csíkokra vágott sárgarépával, vagy pirított csicseriborsóval, avokádóval, brokkolival, tökmaggal, paradicsommal és babbal. Bárhogyan is készítjük el, nagyon finom. 🙂

Ezt láttad már?

Itt egy másik receptem, itt zsenge kelkáposztával készítettem, és más íz világgal, ez is nagyon finom, és grill hús mellé tálaltam.

Bolognese chilis sült csirkemell, füstölt szalonnás kelkáposztával

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!