A Nagyi is tudta: Vaníliapudingos almaszósz, mediterrán csirkemellel

Egyszerű finomság, mely csillagos ötöst érdemel! 

Miért is?

Mert már a Nagyi és a Dédi is készítette és ők is tudták, hogy mivel kényeztethetik a családjukat, unokáikat. 🙂

Emlékszem, hogy nem telt el vasárnapi menü, almakompót, almaszósz nélkül. Istenem, de imádtam. 🙂 

Most én leporoltam a receptjüket, és egy kicsit feltuningoltam. Alkalmazkodtam a lányom életmódjához, hiszen ő gluténérzékeny. És halljátok, ez elképesztő finom lett.

Már többször bevetettem a vaníliáspudingpor varázslatát, hiszen már készítettem belőle palacsintát is, a receptjét itt olvashatjátok. És, azt hiszem, ha a Dédi és Nagyi élne még, tuti ízlene nekik is, ez a fenomenális almaszósz. 🙂

Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű elkészíteni, bármilyen grillezett hús mellé kiváló, sőt a Nagyi még a rántott hús mellé is kínálta annak idején.



Vaníliapudingos-lime-os almaszósz, mediterrán grillezett csirkemellel gluténmentes recept


Hozzávalók:

5-6 db csirkemellfilé

*édes-erős steak bors fűszer

*Himalája só itt

*cayenne bors itt

*mediterrán grill fűszerkeverék itt

Vaníliapudingos almaszósz:

8 db alma

5 szem *szegfűszeg

½ rúd *fahéj

1 db *lime leve és reszelt héja

250 ml tejszín

1 csomag „Hass” gluténmentes vaníliás pudingpor itt

1 csomag *vaníliás cukor

2 ek cukor

egy *Himalája só

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 

Vaníliapudingos-lime-os almaszósz, mediterrán grillezett csirkemellel

elkészítése:

A csirkemellfilét vágjuk ketté, majd locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, kenjük el rajta egy ecset segítségével, majd ízesítsük, a hozzávalóknál lévő fűszerekkel. Majd tegyük félre.

Ezt követően, pucoljuk meg az almákat, és vágjuk kockára. Tegyük egy lábasba, majd adjuk hozzá a fahéj rudat, szegfűszeget (én a fahéj rudat apróra szoktam tördelni és a szegfűszeggel együtt egy teaszűrőbe teszem, és így adom hozzá az almához.)

Majd öntsük fel vízzel, éppen hogy ellepje, és ízesítsük sóval, cukorral, vaníliás cukorral, lime-al.

Ezután, ha felforrt, (távolítsuk el a fahéj és szegfűszeget), majd a tejszínt keverjük el a pudingporral, majd adjuk hozzá az almához, úgy hogy hőkiegyenlítést végzünk, tehát egy-két merőkanál forró almalevét belekeverünk a tejszínes pudingporba, majd hozzáadjuk az almához, fokozatosan, és elkeverjük, és összeforraljuk. És készen is van.

A fűszerekkel pácolódott csirkemellet grill sütőn süssük meg, úgy hogy bekenjük a grillt kókuszolajjal, vagy egy serpenyőbe is kisüthetjük kókuszolaj kíséretében.

Ha megsült a mediterrán csirkemell, kínálhatjuk is a családunknak, ezzel az egyszerű, de annál finomabb vaníliapudingos limeos almaszósszal.



Ha esetleg nagyon éhesek vagyunk, 🙂 készíthetünk mellé még knédlit is, receptjét az alábbi linkre kattintva olvashatjátok, gluténmentesen is!

Cseh knédli

És hát gyerekkoromban, Halász Judit által megzenésített almaszósz is isteni… 🙂

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »