Olvadó sajt, ropogós pirított bacon és az illatos paprika hármassága a legjobb trió.
Aki vágyik egy kis gyors finomságra, és szereti a paprikát, érdemes elkészítenie, mert isteni finom.
Egészséges és gyors finomság 30 perc alatt.
Megsúgom, hogy nem lesz ehetetlenül csípős, ha kiszedjük a paprika ereit, magját, viszont különleges és pikáns, íz világgal kényeztethetjük az ízlelőbimbóinkat. 🙂
Sőt, a sajtkrémmel sült baconös jalapeno paprika, tökéletes vendégváró finomság is lehet, akár hidegtálak készítésénél is. 🙂
Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű elkészíteni.
Sajtkrémmel töltött sült baconös jalapeno paprika, zöldbabos rizzsel gluténmentes recept
Hozzávalók:
1 doboz jalapeno paprika (15 db)
2 csomag szeletelt bacon
1 doboz Philadelphia krémsajt
5 dkg cheddar sajt reszelve
Fűszerek:
*ötbors durvára darált itt
*cayenne bors itt
Sütéshez:
kókuszolaj
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Sajtkrémmel töltött sült baconös jalapeno paprika, zöldbabos rizzsel
elkészítése:
A cheddar sajtot reszeljük le, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű krémsajtot, és fűszerezzük ötborssal, cayenne borssal, majd jól keverjük össze.
Ezután a jalapeno paprikát vágjuk ketté, úgy hogy a szárát is kettévágjuk, majd vágjuk ki az erejét és a magokat szedjük ki.
Ha elkészültünk, töltsük meg az összekevert sajtkrémmel, addig ameddig a paprika széle tart. Ne töltsük túl, mert kifolyik a sajt. Ha készen vagyunk, vágjuk ketté a bacon szeleteket, és mindegyik paprikát tekerjük körbe fél szelet baconnal.
Majd egy serpenyőbe hevítsük fel kókuszolajat, és pirítsuk meg magas hőfokon egy kicsit a bacont a paprika körül. Így finom roppanós marad a paprika is.
Amikor készen van, szedjük tányérra. Kínáljunk mellé zöldbabos rizst.
Zöldbabos rizs hozzávalók:
450 g mirelit zöldbab
fél kk-nyi szódabikarbóna
1 bögre rizs – rizs elkészítését itt olvashatod
édes-erős steak bors
*Himalája só
Zöldbabos rizs
elkészítése:
Forraljunk fel vizet, sóval és szódabikarbónával, és amikor már forr, tegyük a zöldbabot egy szűrőbe, és tegyük bele a forrásban lévő vízbe, kb. 2-3 percig, majd kiemelve tegyük jeges vízbe, vagy nagyon hideg vízbe, így megállítjuk a főzési időt. Ez a blansirozás. Ha lehűlt csöpögtessük le.
Ezt követően, én még át szoktam forgatni egy kis kókuszolajon egy serpenyőbe, és akkor ízesítem még édes-erős steak borssal, himalája sóval. Majd a kifőzött rizshez adom. Rizs elkészítését itt olvashatod.
Ha mindennel elkészültünk máris falatozhatjuk, ezt az egyszerű, de annál finomabb sajtkrémmel töltött sült baconös jalapeno paprikát a zöldbabos rizzsel, ebédre, vacsira is kiváló.
Ezt láttad már?
Baconbe tekert sült krumpli, jalapeno paprikával töltve és mangós chili szósszal
Szardellával-kék-sajttal töltött sült olívabogyók
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek