Megint hoztam egy finom gyors kaját, mely otthon is elkészíthető, egészséges, és nagyon finom, csupa finom hozzávalókkal. Sőt akár, egy gyors vendégvárónak is kiváló, ha a barátok jönnek. 🙂
A mexikói ételeknek az egész világon nagy rajongótábora van, nálunk is egyre elterjedtebb. És az a szép benne, hogy végtelenségig variálható. 🙂 Úgy ahogy Te szeretnéd. Most egy lightosabb változat ez, nem nagyon csípős, így bármikor elkészíthető, ebédre, vacsira vagy bármikorra, amikor megéhezünk. 🙂
Kezdőknek is ajánlom, mert gyorsan elkészülő 30 perces laktató finomság.
Mexikói csirkés-sajtos enchilada jalapenoval gluténmentes recept
Hozzávalók:
500 g csirkemellfilé felkockázva
100g bacon kockára vágva
2 ek kókuszolaj
Fűszerek:
*Himalája só
*Édes-erős steak bors
*Amerikai steak fűszer
*Cayenne bors egy nagy csipet
Mascarpone sajtkrém:
400 g mascarpone – szobahőmérsékletű
150 g cheddar sajt reszelve
2 db jalapeno paprika nagyon apróra vágva – (ha gyerekek is esznek belőle, vágjuk ki az erejét és a magját, így nem lesz csípős), amúgy nem lesz nagyon csípős, ha benne hagyjuk felnőtteknek sem, csak olyan pikáns.
Medve natúr ömlesztett krémsajt fele (hengeres)
1 db zöldhagyma karikára vágva
További hozzávalók:
1 zacskó Wraps tortilla nem gluténmentesen itt – gluténmentesen Schär Wraps tortilla itt
100-150 g cheddar sajt reszelve
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Mexikói csirkés-sajtos enchilada jalapenoval
elkészítése:
A csirkemellet kockára vágjuk, egy kevés kókuszolajon megpirítjuk, puhára főzzük, közben a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítjük. Ha kész, kiszedjük egy tányérra.
Ezt követően a kockára vágott bacont megpirítjuk, majd ezt is a megfőtt csirkére tesszük.
Egy tálba összekeverjük a mascarponét, a reszelt cheddar sajtot. Az apróra vágott jalapeno paprikát, és a natúr krémsajt felét. Majd összekeverjük.
Ezután adjuk hozzá, a megpirított csirke és a kisült bacont, vágjunk fel karikára egy zöldhagymát szárával együtt, és keverjük össze az egészet a mascarpone-sajtkrémmel.
Majd a csirkés-baconös mascarpone sajtkrémmel töltsük meg a tortilla lapokat, tekerjük fel, úgy hogy a széleit behajtjuk. Tegyük egy tepsibe.
Ezután reszeljük le a cheddar sajtot, szórjuk meg a tetejét, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, addig, amíg ráolvad a sajt.
Ha készen van, kínálhatjuk kedves családunknak. Tálalásnál, tejfölt tehetünk a tetejére és aki csípősen szereti, friss jalapeno paprikát karikára vágva diszítheti.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza