Egy falatnyi boldogság. 🙂
Bármikor jól jön, sőt jobb, mint a készen vett csodáké.
A hódítása a mai napig töretlen, pedig ő volt a 70-80-as évek sztárja. 🙂 Házibulik, szilveszteri bulik, családi-baráti összejövetelek nagy kedvence.
Klasszikus, gyors vendégváró, a hidegtálak elmaradhatatlan fogása. Különösen finom, ha még ezzel, azzal feldobjuk, pld. pirított baconnal, avokádóval, sajttal, snidlinggel, kaliforniai paprikával, és még sorolhatnám, a fantázia nem ismer határokat. 🙂
Adhatunk mellé friss pirítóst, de önmagában is kiváló fogás. Annyira egyszerű elkészíteni, hogy kezdők is bátran elkészíthetik, arról nem is beszélve, hogy isteni finom.
Kaszinótojás és avokádós kaszinótojás, franciasaláta gluténmentes recept
Hozzávalók:
15 db tojás
2 ek Hellmann’s Real gluténmentes majonéz
1 kk *dijoni mustár
2 kk cukor
½ kisebb citrom leve
2 ek tejföl
1 db avokádó
Ötletek az avokádó vásárláshoz és további fontos információt, az alábbi linkre kattintva olvashattok:
A gyógyító csodagyümölcs az avokádó
Fűszerek:
*ötbors durvára darált fűszer
*Himalája só
*szerecsendió reszelve 1-2 húzásnyi
*cayenne bors
Franciasaláta:
mirelit vegyes zöldség (sárgarépa, zöldborsó, kukorica stb)
csemege uborka
alma
Díszítéshez:
bacon – megpirítva
snidling
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Kaszinótojás és avokádós kaszinótojás, franciasaláta elkészítése:
A tojásokat főzzük meg keményre.
Tojásfőzési praktikákról, az alábbi linken olvashattok a blog oldalamon:
Házi tojáspraktikák innen-onnan
Ha készen vagyunk, pucoljuk meg, és vágjuk hosszában ketté.
Vegyük ki a tojások sárgáját, úgy hogy a fehérjék ne szakadjanak széjjel. A sárgákat tegyük, elfelezve egy-egy tálba.
Ezután egy másik tálba készítsük el a majonézes öntetet: a majonézt, mustárral, cukorral, citromlevével, tejföllel, keverjük össze egy robotgép segítségével. Ízlésünknek megfelelően, ízesítsük a hozzávalóknál lévő fűszerekkel. Majd jól keverjük el. Mindenképpen kóstolgassuk, és ha szükséges akkor még ízesíthetjük.
Ezt követően az avokádót pucoljuk meg, távolítsuk el a magját, majd törjük össze egy villával, majd adagoljuk hozzá, az egyik tálban lévő kemény tojássárgához, majd az ízesített majonézes öntetből adjunk hozzá, és robotgép segítségével keverjük össze.
Így járjunk el a másik tojássárgával is, csak itt a majonézes öntettel keverjük csak el.
*Tipp: Érdemes a majonézes öntetből, kanalanként adagolni a tojássárgához. Azért célszerű, mert előfordulhat, mert eltérő lehet a tojások mérete az itt megadottaktól, a tejföl a majonéz sűrűségétől is függ. A lényeg az, hogy az eredmény egy jól formázható és formatartó legyen. (Ha túl sűrű, az se jó, ha túl híg, akkor meg kifolyik a tojásból.)
Majd a kétféle masszát, a tojásosat, és az avokádósat tegyük külön-külön egy nyomózsákba, vagy ha nincs egy nejlon zacskóba (itt vágjuk le a csücskét), és töltsük meg a tojásokat.
Ha elkészültünk, tegyük a hűtőbe. Minél többet van a hűtőben, annál finomabb. Előző nap is el lehet készíteni.
Majd süssük ki a bacon szeleteket és tördeljük össze, ha kihűlt.
Tálalásnál, szórjuk meg apróra tördelt pirított baconnal, snidlinggel és cayenne borssal.
Kísérőként készíthetünk franciasalátát is hozzá, a maradék majonézes öntethez, adjunk mirelit zöldséget, apróra vágott ecetes uborkát, almát és jó l keverjük el. Ha kevés az öntet, duplázzunk, ha francia salátát is szeretnénk hozzá.
Ezt láttad már?
Sajttekercs egyszerűen 15 perc alatt
Majonézes-joghurtos krumpli saláta ízekkel-színekkel
Baconbe tekert sült krumpli,jalapeno paprikával töltve és mangós chili szósszal
Szardellával-kék-sajttal töltött sült olívabogyók
Grillezett padlizsán, ricotta sajttal töltve
Pirított pisztáciás sajt golyócskák
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek