Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

15 perces: Rongyos túrós-barackos süti

Egy süti, amiből egy szelet nem elég!

 

Egyszerűségében nagyszerű, könnyű és nagyon finom.

Könnyen és gyorsan elkészíthető finomság, csak 15 perc, összekevered, összerakod, és már sütheted is. Ha imádod a túrós és a gyors sütiket, akkor próbáld ki. Ehhez nem igazán kell sütési tudomány, hiszen gyerekjáték elkészíteni, kezdőknek is ajánlom. Egy finom leves után is kiváló, vagy egy gyors vendégváró sütinek is szuper. 🙂


Rongyos túrós-barackos süti gluténmentes recept
Hozzávalók:
20*30 cm tepsi
Töltelék:

500 g túró
1 db tojás
6 ek cukor
1 db citrom héja
3 ek mascarpone – szobahőmérsékletű
Vaníliapuding töltelék:
1 csomag „Haas” gluténmentes vaníliás pudingpor itt
400 ml tej
3 ek cukor
További hozzávalók:
470 g-os őszi barack konzerv
1 csomag leveles tészta – gluténmentesen itt
1 csomag babapiskóta (12 ½ db) – gluténmentesen itt
De házilag is megsüthető a babapiskóta, recept a blog oldalamon itt
Lekenéshez:
1 db tojás
Díszítéshez:
porcukor


Rongyos túrós-barackos süti
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A túrót tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tojást, cukrot, reszelt citromhéját és a mascarponét, majd jól keverjük el. Ha készen vagyunk, tegyük félre.


Ezután a vaníliapudingport keverjük el egy kis hideg tejjel, adjuk hozzá a többi tejet, és főzzük sűrűre, amikor már épp kezd sűrűsödni, akkor jó, lekapcsoljuk a hőt alatta, majd adjuk hozzá a cukrot és keverjük el.


Majd fogjuk a leveles tésztát, vágjuk ketté, és tegyük a tepsibe. Ezt követően tegyük sorba a babapiskótát, és a barackkonzerv levével és egy ecset segítségével, kenjük meg a babapiskótát egyszeresen.

A barackokat vágjuk cikkekre, és sorba helyezzük egymás mellé a babapiskótára. Majd öntsük rá a vaníliapudingot, egyengessük el.

Ezután jön a túrós töltelék, ezt is kanalazzuk a puding tetejére, kenjük el, majd jöhet rá a leveles tészta másik fele. Szurkáljuk meg egy villával, és vagdossuk be a tetejét, úgy ahogy szeletelni szeretnénk majd. Majd felvert tojással kenjük le.

Ha készen vagyunk, tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 25-40 percig. Nekem a gázsütőmön 35 perc kellett, akkor jó, amikor szép aranybarna a teteje.


Majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni teljesen. Langyosan, de hűtőbe téve másnap, is kiváló finomság hidegen is. Sőt ha vendégek érkeznek, így előre is elkészíthető. Nyáron a nagy melegben hidegen, nyammi, nyammi. 🙂
Kínálásnál, szórjuk meg porcukorral a tetejét.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!