Egy süti, amiből egy szelet nem elég!
Egyszerűségében nagyszerű, könnyű és nagyon finom.
Könnyen és gyorsan elkészíthető finomság, csak 15 perc, összekevered, összerakod, és már sütheted is. Ha imádod a túrós és a gyors sütiket, akkor próbáld ki. Ehhez nem igazán kell sütési tudomány, hiszen gyerekjáték elkészíteni, kezdőknek is ajánlom. Egy finom leves után is kiváló, vagy egy gyors vendégváró sütinek is szuper. 🙂
Rongyos túrós-barackos süti gluténmentes recept
Hozzávalók:20*30 cm tepsi
Töltelék:
500 g túró
1 db tojás
6 ek cukor
1 db citrom héja
3 ek mascarpone – szobahőmérsékletű
Vaníliapuding töltelék:
1 csomag „Haas” gluténmentes vaníliás pudingpor itt
400 ml tej
3 ek cukor
További hozzávalók:
470 g-os őszi barack konzerv
1 csomag leveles tészta – gluténmentesen itt
1 csomag babapiskóta (12 ½ db) – gluténmentesen itt
De házilag is megsüthető a babapiskóta, recept a blog oldalamon itt
Lekenéshez:
1 db tojás
Díszítéshez:
porcukor
Rongyos túrós-barackos süti
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A túrót tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tojást, cukrot, reszelt citromhéját és a mascarponét, majd jól keverjük el. Ha készen vagyunk, tegyük félre.
Ezután a vaníliapudingport keverjük el egy kis hideg tejjel, adjuk hozzá a többi tejet, és főzzük sűrűre, amikor már épp kezd sűrűsödni, akkor jó, lekapcsoljuk a hőt alatta, majd adjuk hozzá a cukrot és keverjük el.
Majd fogjuk a leveles tésztát, vágjuk ketté, és tegyük a tepsibe. Ezt követően tegyük sorba a babapiskótát, és a barackkonzerv levével és egy ecset segítségével, kenjük meg a babapiskótát egyszeresen.
A barackokat vágjuk cikkekre, és sorba helyezzük egymás mellé a babapiskótára. Majd öntsük rá a vaníliapudingot, egyengessük el.
Ezután jön a túrós töltelék, ezt is kanalazzuk a puding tetejére, kenjük el, majd jöhet rá a leveles tészta másik fele. Szurkáljuk meg egy villával, és vagdossuk be a tetejét, úgy ahogy szeletelni szeretnénk majd. Majd felvert tojással kenjük le.
Ha készen vagyunk, tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 25-40 percig. Nekem a gázsütőmön 35 perc kellett, akkor jó, amikor szép aranybarna a teteje.
Majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni teljesen. Langyosan, de hűtőbe téve másnap, is kiváló finomság hidegen is. Sőt ha vendégek érkeznek, így előre is elkészíthető. Nyáron a nagy melegben hidegen, nyammi, nyammi. 🙂
Kínálásnál, szórjuk meg porcukorral a tetejét.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek