Ízvarázs: Réteges sajtos-húsos töltött sült paprika

Az ezerízű, tökéletes gyors fogás!

Könnyű, egyszerű és laktató ebéd vagy vacsora az egész családnak. Sok sajttal, nyammi. 🙂

Szeretem a zöldségeket, lehet az karalábé, paprika, tök, padlizsán, cukkini és még sorolhatnám, 🙂 mert hússal párosítva igazán laktató étel tud lenni, és egy könnyed ebédet vagy vacsit kreálhatunk, egészségesen. Arról nem is beszélve, hogy a fantázia szab határt, hogy milyen fűszerekkel ízesítjük a húsos tölteléket, pld. aki szereti, tehet bele gombát is, zöldségben a zöldség úgy is nagyon fincsike.

Rövid idő alatt elkészíthető és nem egy bonyolult fogás, így kezdőknek is szívből ajánlom. 🙂

Réteges sajtos-húsos töltött sült paprika gluténmentes recept

Hozzávalók:


20 dkg darált hús – én sertéslapockát használtam, de lehet csirke, pulyka hús is.

3 szelet bacon – apróra vágva

1 db paprika

1 db vöröshagyma

1 db zöldhagyma

1 db paradicsom

Fűszerek:

2 kk Luisiana barbecue fűszer itt

2 kk Afrikai steakfűszer itt

50 ml édes-chili szósz itt

*Himalája só – ízlés szerint, ha szükséges

További hozzávalók:

2 ek kókuszolaj

3 db Kaliforniai paprika – piros, zöld, sárga

2 zacskó mozzarella sajt

1 dobozos Basmati rizs, én ezt használtam – (2 zacskó van benne, abból 1 zacskót kifőzünk)

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 

Réteges sajtos-húsos töltött sült paprika

elkészítése:


A dobozos basmati rizsből, 1 zacskót főzzünk ki, a dobozon lévő utasítás szerint.

A bacon szalonnát vágjuk apróra. Majd a vöröshagymát, zöldhagymát és a paprikát is. A paradicsomot, apró kockára vágjuk.

Hevítsük fel a serpenyőbe a kókuszolajat, adjuk hozzá a bacont, és pirítsuk.

Ezután jöhet hozzá a hagyma, zöldhagyma majd a paprika és végül a paradicsom. Dinszteljük, pirítsuk együtt.

Majd adjuk hozzá a megdinsztelt hagymás keverékhez a darált húst, és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük. Jól keverjük össze, és lefedve, főzzük készre. Ha szükséges sózzuk. Majd hagyjuk hűlni.

Ezt követően, a kaliforniai paprika elejét vágjuk le vékonyan, a szárát távolítsuk el, és az elején levágott paprika részt, vágjuk apróra, (a paprikának a csumáját szedjük ki, arra nincs szükségünk), és adjuk a kész húsos töltelékhez. A kifőzött basmati rizs felét is, keverjük bele.  Ha egy kicsit hűlt, én be szoktam rakni a hűtőbe 30 percre, jobban összeáll a húsos töltelék, könnyebben lehet vele dolgozni.

Melegítsük elő a sütőt, 180 fokra.

Ezután a mozzarella sajtot vágjuk apró kockákra.



Ezt követően már csak annyi a dolgunk, hogy megtöltsük a paprikákat. Egy réteg húsos tölteléket nyomkodjunk bele a paprikába, majd tegyünk rá/bele mozzarella sajtot, majd megint töltelék és megint mozzarella sajt. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy a töltelék és a sajt. A tetején mindenképpen jó sok mozzarella sajtnak kell lennie. Ez fog szépen ráolvadni a paprikára.



Végül tegyük az előmelegített sütőbe. Akkor jó, amikor szépen ráolvad, megsül rajta a sajt, olyan szép aranybarna lesz. 🙂

Ezt láttad már?

Húsos-sajtos töltött paprika

Sajtkrémmel töltött sült baconös jalapeno paprika



Töltött paprika és húsgombócok, paradicsommártással

Cukkini fűszeres parmezán sajtos ropogós rudacskák

Cukkini Orly módra

Pirított cukkini medvehagymával-krémsajttal töltve



Töltött húsos-sajtos cukkinihajók



Sajttal töltött sült padlizsán golyók



Padlizsán és virsli chips



Grillezett padlizsán, ricotta sajttal töltve



Tex-Mex Sajtos-húsos töltött tök



Ropogós fűszeres spárga rudacskák



Baconbe tekert, sült spárga



Baconos-csirkés spárgás rolád

Feta sajtos pikáns sült gomba



Mediterrán töltött gomba

Szardellával-kék-sajttal töltött sült olívabogyók

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »