Amikor csak akarod: Sajtos húsos töltött padlizsán

Tavaszi, nyári sült finomság!

Könnyű és ínycsiklandó ebéd vagy vacsora a családnak.



Laktató, nagyon finom, és nem terheli meg a gyomrot sem.

Sőt az elkészítése sem egy bonyolult csoda. Nagyon sokféle finomsággal lehet megtölteni a padlizsán, tényleg csak a fantázia szab határt. 🙂 

Most hoztam nektek egy egyszerű, de annál finomabb húsos és nagyon sajtos padlizsánt, kezdők is bátran elkészíthetik. 🙂





Sajtos húsos töltött padlizsán gluténmentes recept

Hozzávalók:


400 g darált hús – (ki, amit szeret: pulyka, csirke, sertés, marha)

1 db vöröshagyma

1 db paprika

1 db paradicsom

3 gerezd fokhagyma

2 db közepes padlizsán belseje

2 db sárgarépa – vékonyra szeletelve/vágva

3 ek kókuszolaj

50 ml tejszín

20 g reszelt cheddar sajt

mozzarella sajt – ha van otthon az is nyugodtan mehet rá még…

Fűszerek:

2 kk*mediterrán fűszerkeverék itt

1 kk *édes-erős steakbors itt

1 kk *mézes-afrikai steakbors itt

2 csipet *cayenne bors

*Himalája só – ízlés szerint

További hozzávaló:

½ bögre főtt basmati rizs – (én most dobozos basmati gyors rizst főztem ki, egy zacskóval és annak a felét használtam fel)

Katt a képre, ha nagy méretben megszeretnéd nézni:



A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1



Sajtos húsos töltött padlizsán

elkészítése:

A vöröshagymát, paprikát vágjuk fel apró kockára, paradicsomot is kockára.  A sárgarépát reszeljük le vékony darabkákra, vagy vágjuk fel.

A sajtot reszeljük le, majd tegyük félre.



A rizst főzzük ki. Én most dobozos basmati gyors rizst főztem ki, egy zacskóval és annak a felét használtam fel)



Majd egy serpenyőbe hevítsünk fel a kókuszolajat, mehet bele a vöröshagyma, zöldhagyma, egy csipet sóval ízesítsük, pirítsuk, majd adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot, és nyomjuk bele az áttört fokhagymát, egy pár pillanatig pirítsuk, adjuk hozzá a darált húst. Jól kevergessük el, szedjük szét/vagdossuk szét a darált húst a fakanál segítségével.



A padlizsánt megmossuk, majd kettévágjuk, vájjuk ki a közepén lévő belsejét, vágjuk fel apróra, és adjuk hozzá a pulykaraguhoz. Jól keverjük el.

A padlizsán maradék belsejét, kenjük át egy kis egy citromlével, így nem fog megbarnulni. Majd tegyük félre.

Ezután jöhet hozzá a vékonyra szeletelt sárgarépa, és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, majd adjuk hozzá a tejszínt és főzzük készre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Ha elkészült, a húsos-zöldséges ragu, akkor adjuk hozzá a kifőtt rizst, keverjük el.



Ezt követően töltsük meg a padlizsán hajókat, a húsos töltelékkel, szórjuk meg reszelt cheddar sajttal, reszelt mozzarellával és 180 fokos előmelegített sütőben süssük meg. Akkor jó, amikor aranybarna a sajt teteje.



Tejföllel kínálva tálaljuk.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: ,
Tovább a blogra »