Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Rakott karfiolropogós pirított zsemlemorzsával

Ha gyorsan kell valami finom!

 

Szuper egyszerű, egytálétel, mely imádnivaló!

Most nálam megint karfiol volt a porondon a konyhácskámba. Én nagyon szeretem, minden verzióban. Szeretem, hiszen semleges zöldség, és úgy variálhatjuk, ahogyan tetszik nekünk.

A karfiol remek étel, egészséges, finom, laktató, és gyorsan elkészül. Arról nem is beszélve, hogy a karfiol, majdhogynem egész évben kapható a piacon. Telis-tele van C-vitaminnal, érdemes minél többször fogyasztani, párolva, sütve, de akár még nyersen is, isteni.


Rakott karfiolropogós pirított zsemlemorzsával gluténmentes recept

Hozzávalók:

1 nagy fej karfiol
2 db marhahúsleves kocka 
10 dkg csíkokra vágott bacon
20 dkg trappista sajt – reszelve
1 zacskó mozzarella sajt – reszelve
20 dkg sonka – kockára vágva
6 púpos ek gluténmentes zsemlemorzsa itt 
(aki nem gluténérzékeny, az használhat hagyományos zsemlemorzsát, de aki nem szereti el is hagyhatja)
kis darabka vaj
kb. 1 ek kókuszzsír
2 nagy tejföl
Fűszerek:
édes-steak bors itt
csípős steakfűszerkeverék itt
cayenne bors itt
himalája só itt
Díszítés:
pirított fűszeres zsemlemorzsa
pirított bacon

 

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

*Katt a képre, ha nagyméretben megszeretnéd nézni:

 

 

 

 

 

Rakott karfiolropogós pirított zsemlemorzsával
elkészítése:

Egy lábosba tegyünk fel vizet, és adjunk hozzá a marha húsleveskockát. A karfiolt tisztítsuk meg, majd egészben hagyva, mossuk meg, majd tegyük a vízbe, és főzzük meg háromnegyedig.

Amíg fő a karfiol, addig a csíkokra vágott bacont, pirítsuk meg közepesen egy serpenyőbe, majd szedjük ki egy tányérra.


Ezután a serpenyőbe visszamaradt szalonnazsírba, tegyünk, bele egy kis kókuszzsírt, és adjuk hozzá a zsemlemorzsát, állandó kevergetés mellett, pirítsuk meg, közben egy csipet himalája sóval, cayenne borssal és édes-steak borssal fűszerezzük. Vigyázzunk, mert hamar megéghet, ne hagyjuk magára. Ha elkészült, tegyük félre.

Majd reszeljük le a mozzarella és a trappista sajtot egy nagyobb lyukú reszelőn.


Közben már háromnegyedig meg is főtt a karfiol, melyet szűrjünk le, majd tegyük egy hőálló tálba, vagy jénaiba, szedjük rózsáira. Szórjuk meg édes-steak borssal, csípős steak fűszerrel, és cayenne borssal, ízlés szerint.

Ezt követően szórjuk rá a pirított bacont (tegyünk félre belőle a tálaláshoz) és a kockára vágott sonkát. Majd a reszelt mozzarella és trappista sajttal is szórjuk meg.
Kenjük rá a pirított fűszeres zsemlemorzsát, és kenjük rá a tejfölt. (tegyünk félre belőle a tálaláshoz).


Ezután kis darabka vajjal szórjuk meg a tetejét, nem kell sok, csak éppen hogy.

Előmelegített 200 fokos sütőben süssük, kb. 20 perc.

Forrón tálaljuk, és szórjuk meg pirított baconnal és a ropogóssághoz még pirított fűszeres zsemlemorzsával, tejfölt is kínálhatunk még hozzá.

Ezt láttad már? további karfiolos receptjeimről, az alábbi linken olvashatsz:
Karfiol parmezános ropogós pizza
Pikáns sült kakaós karfiol
Roppanós sonkás-sajtos karfiol muffin
Kurkumás-joghurtos karfiolleves/pirított baconnel
Sajtos-tejfölös prézlis karfiol

 

 Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!