Rakott karfiolropogós pirított zsemlemorzsával

Ha gyorsan kell valami finom!

 

Szuper egyszerű, egytálétel, mely imádnivaló!

Most nálam megint karfiol volt a porondon a konyhácskámba. Én nagyon szeretem, minden verzióban. Szeretem, hiszen semleges zöldség, és úgy variálhatjuk, ahogyan tetszik nekünk.

A karfiol remek étel, egészséges, finom, laktató, és gyorsan elkészül. Arról nem is beszélve, hogy a karfiol, majdhogynem egész évben kapható a piacon. Telis-tele van C-vitaminnal, érdemes minél többször fogyasztani, párolva, sütve, de akár még nyersen is, isteni.



Rakott karfiolropogós pirított zsemlemorzsával gluténmentes recept


Hozzávalók:


1 nagy fej karfiol

2 db marhahúsleves kocka 

10 dkg csíkokra vágott bacon

20 dkg trappista sajt – reszelve

1 zacskó mozzarella sajt – reszelve

20 dkg sonka – kockára vágva

6 púpos ek gluténmentes zsemlemorzsa itt 

(aki nem gluténérzékeny, az használhat hagyományos zsemlemorzsát, de aki nem szereti el is hagyhatja)

kis darabka vaj

kb. 1 ek kókuszzsír

2 nagy tejföl

Fűszerek:

édes-steak bors itt

csípős steakfűszerkeverék itt

cayenne bors itt

himalája só itt

Díszítés:

pirított fűszeres zsemlemorzsa

pirított bacon

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

*Katt a képre, ha nagyméretben megszeretnéd nézni:

Rakott karfiolropogós pirított zsemlemorzsával

elkészítése:


Egy lábosba tegyünk fel vizet, és adjunk hozzá a marha húsleveskockát. A karfiolt tisztítsuk meg, majd egészben hagyva, mossuk meg, majd tegyük a vízbe, és főzzük meg háromnegyedig.

Amíg fő a karfiol, addig a csíkokra vágott bacont, pirítsuk meg közepesen egy serpenyőbe, majd szedjük ki egy tányérra.



Ezután a serpenyőbe visszamaradt szalonnazsírba, tegyünk, bele egy kis kókuszzsírt, és adjuk hozzá a zsemlemorzsát, állandó kevergetés mellett, pirítsuk meg, közben egy csipet himalája sóval, cayenne borssal és édes-steak borssal fűszerezzük. Vigyázzunk, mert hamar megéghet, ne hagyjuk magára. Ha elkészült, tegyük félre.

Majd reszeljük le a mozzarella és a trappista sajtot egy nagyobb lyukú reszelőn.



Közben már háromnegyedig meg is főtt a karfiol, melyet szűrjünk le, majd tegyük egy hőálló tálba, vagy jénaiba, szedjük rózsáira. Szórjuk meg édes-steak borssal, csípős steak fűszerrel, és cayenne borssal, ízlés szerint.

Ezt követően szórjuk rá a pirított bacont (tegyünk félre belőle a tálaláshoz) és a kockára vágott sonkát. Majd a reszelt mozzarella és trappista sajttal is szórjuk meg.

Kenjük rá a pirított fűszeres zsemlemorzsát, és kenjük rá a tejfölt. (tegyünk félre belőle a tálaláshoz).



Ezután kis darabka vajjal szórjuk meg a tetejét, nem kell sok, csak éppen hogy.

Előmelegített 200 fokos sütőben süssük, kb. 20 perc.

Forrón tálaljuk, és szórjuk meg pirított baconnal és a ropogóssághoz még pirított fűszeres zsemlemorzsával, tejfölt is kínálhatunk még hozzá.

Ezt láttad már? további karfiolos receptjeimről, az alábbi linken olvashatsz:

Karfiol parmezános ropogós pizza

Pikáns sült kakaós karfiol

Roppanós sonkás-sajtos karfiol muffin

Kurkumás-joghurtos karfiolleves/pirított baconnel

Sajtos-tejfölös prézlis karfiol

 

 Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »