Falatozz finomat!
Könnyű és egyszerű, ha megkóstolod, tuti rákattansz!
Kiváló családi összejövetelekre, grill partikra, bulikra és persze, hogy ropogósan sütve a legfinomabb. Amikor mind a tíz ujjadat megnyalod utána, a legjobb.
Ebéd, sőt vacsora is lehet a családnak, és bármikor elkészíthető, nem egy bonyolult étel. Tudom, van, aki lenézi a csirkeszárnyat, mert olcsó, és nem színhús. De mi szeretjük. 🙂 Pedig tényleg, olyan változatosan, különféle pácokkal és mártogatósokkal, kínálható finomság. Ha egyszer megkóstolod, tuti rákattansz! Kezdőknek is ajánlom.
Ragacsos csirkeszárnyak ázsiai sült rizzsel gluténmentes recept
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
Fűszer:
kínai hétfűszer keverék itt vagy itt
Himalája só
Pác:
3 ek ketchup
3 ek méz
2 ek világos szójaszósz
friss gyömbér kb. 5 cm-es reszelve
Ázsia sült rizshez:
1 db kisebb sárgarépa
1 db paprika (lehet sárga, zöld kalifornai paprika is)
1 db nagy chili paprika (ez nem olyan csípős)
2 gerezd fokhagyma
¼ kelkáposzta
1 napos főtt hideg rizs (előtte való nap készítsük el)
2 tojás
Himalája só
ötbors fűszer itt
2 ek kókuszolaj
Tálaláshoz:
szezámmag
Ragacsos csirkeszárnyak ázsiai sült rizzsel gluténmentes
elkészítése:
Keverjük össze a pácot.
A csirkeszárnyakat befűszerezzük kínai hétfűszer keverékkel és sózzuk.
Majd egy tepsibe helyezzük, locsoljuk meg 2 ek kókuszolajjal, és alufóliával letakarva, kb. 50 percig süssük, előmelegített sütőben.
Ezután kivesszük, majd a pác keverékével bekenjük és még 10-15 percig süssük, alufólia nélkül.
Ha kész, megszórjuk szezámmaggal.
Ázsiai sült rizshez vegyük elő a hűtőből az egy napos főtt rizst. Mindig hideg, másnapos rizst kell használni.
Majd ezután a sárgarépát és a káposztát, paprikát vékonyra felszeleteljük, úgymond julienre, majd a chili paprikát vékony karikára, a fokhagymát vágjuk fel, vagy nyomjuk át fokhagyma nyomón.
Ha készen vagyunk, akkor kókuszolajat hevítsük fel egy serpenyőbe vagy wokba, (magas hőfokon) dobjuk bele a chili paprikát, fokhagymát, egy-két keverésig pirítsuk, (vigyázzunk, el ne égessük a chilit és a fokhagymát), majd adjuk hozzá a julienre vágott zöldségeket, pirítsuk, majd adjuk hozzá a rizst, pirítsuk tovább. Majd toljuk a serpenyő egyik végébe a rizst, és tegyük bele a felvert tojást, kevergessük, majd amikor összeáll, mint a rántotta, keverjük el a rizzsel, sózzuk, borsozzuk és készen is van.
Ha elkészültünk tálalhatjuk is a ropogós ragacsos csirkeszárnyakat, az ázsiai sült rizzsel. A csirkeszárnyakat szórjuk meg szezámmaggal.
Ezt láttad már? További csirkeszárny receptem. 🙂
Ropogós ananászos csirkeszárny-csirkemellel gluténmentes
Ropogós csirkeszárnyak Karibi szósszal és trópusi mártogatóssal gluténmentes
BBQ és Chili szószos csípős ropogós csirkeszárnyak gluténmentes
Jamaikai extra ropogós csirkeszárnyak édes-chili szósszal gluténmentes
Nachos rántott csirkeszárnyak édes-csípős chili szósszal gluténmentes
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek