Kívánatos: Ragacsos csirkeszárnyak ázsiai sült rizzsel

Falatozz finomat!

Könnyű és egyszerű, ha megkóstolod, tuti rákattansz!

Kiváló családi összejövetelekre, grill partikra, bulikra és persze, hogy ropogósan sütve a legfinomabb. Amikor mind a tíz ujjadat megnyalod utána, a legjobb.

Ebéd, sőt vacsora is lehet a családnak, és bármikor elkészíthető, nem egy bonyolult étel. Tudom, van, aki lenézi a csirkeszárnyat, mert olcsó, és nem színhús. De mi szeretjük. 🙂 Pedig tényleg, olyan változatosan, különféle pácokkal és mártogatósokkal, kínálható finomság. Ha egyszer megkóstolod, tuti rákattansz! Kezdőknek is ajánlom.

Ragacsos csirkeszárnyak ázsiai sült rizzsel gluténmentes recept

Hozzávalók:


1 kg csirkeszárny

Fűszer:

kínai hétfűszer keverék itt vagy itt

Himalája só

Pác:

3 ek ketchup

3 ek méz

2 ek világos szójaszósz

friss gyömbér kb. 5 cm-es reszelve

Ázsia sült rizshez:

1 db kisebb sárgarépa

1 db paprika (lehet sárga, zöld kalifornai paprika is)

1 db nagy chili paprika (ez nem olyan csípős)

2 gerezd fokhagyma

¼ kelkáposzta

1 napos főtt hideg rizs (előtte való nap készítsük el)

2 tojás

Himalája só

ötbors fűszer itt

2 ek kókuszolaj

Tálaláshoz:

szezámmag



Ragacsos csirkeszárnyak ázsiai sült rizzsel gluténmentes

elkészítése:

Keverjük össze a pácot.

A csirkeszárnyakat befűszerezzük kínai hétfűszer keverékkel és sózzuk.

Majd egy tepsibe helyezzük, locsoljuk meg 2 ek kókuszolajjal, és alufóliával letakarva, kb. 50 percig süssük, előmelegített sütőben.

Ezután kivesszük, majd a pác keverékével bekenjük és még 10-15 percig süssük, alufólia nélkül.

Ha kész, megszórjuk szezámmaggal.

Ázsiai sült rizshez vegyük elő a hűtőből az egy napos főtt rizst. Mindig hideg, másnapos rizst kell használni.

Majd ezután a sárgarépát és a káposztát, paprikát vékonyra felszeleteljük, úgymond julienre, majd a chili paprikát vékony karikára, a fokhagymát vágjuk fel, vagy nyomjuk át fokhagyma nyomón.

Ha készen vagyunk, akkor kókuszolajat hevítsük fel egy serpenyőbe vagy wokba, (magas hőfokon) dobjuk bele a chili paprikát, fokhagymát, egy-két keverésig pirítsuk, (vigyázzunk, el ne égessük a chilit és a fokhagymát), majd adjuk hozzá a julienre vágott zöldségeket, pirítsuk, majd adjuk hozzá a rizst, pirítsuk tovább. Majd toljuk a serpenyő egyik végébe a rizst, és tegyük bele a felvert tojást, kevergessük, majd amikor összeáll, mint a rántotta, keverjük el a rizzsel, sózzuk, borsozzuk és készen is van.

Ha elkészültünk tálalhatjuk is a ropogós ragacsos csirkeszárnyakat, az ázsiai sült rizzsel. A csirkeszárnyakat szórjuk meg szezámmaggal.

Ezt láttad már? További csirkeszárny receptem. 🙂



Ropogós ananászos csirkeszárny-csirkemellel gluténmentes

Ropogós csirkeszárnyak Karibi szósszal és trópusi mártogatóssal gluténmentes

BBQ és Chili szószos csípős ropogós csirkeszárnyak gluténmentes

Jamaikai extra ropogós csirkeszárnyak édes-chili szósszal gluténmentes

Nachos rántott csirkeszárnyak édes-csípős chili szósszal gluténmentes

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »