Szeri: Pekándiós kakaós süti

Egyszerű, mint az egyszeregy!

Gyermekkorom édes ízei. 🙂

Imádtam kicsi lányként, amikor a Nagyi, vagy Anyum készített kakaós sütit.  Emlékszem, csak úgy faltuk és egy tepsivel is meg tudtunk volna enni, egy ültő helyünkben, ha engedik. Anyum mesélte, hogy mindig a süti lett kész előbb, én meg beosontam a konyhába, és amikor nem látták, lopkodtam a tepsiből, és persze, hogy ebéd előtt. Aztán, uzsgyi, ki az udvarra vele és befaltam. 🙂 Aztán nagy szigorral rám szólt, hogy ebéd előtt nem ehetek többet, én meg csak azt mondtam, neki „hát sajnálod tőlem”? 🙂 Voltam vagy 7 éves. De hát annyira finom volt, magában, vagy a kihagyhatatlan házi sárgabaracklekvárral is meg volt néha kenve, azzal volt a legfinomabb szerintem. 🙂 

Oly, de sokszor készítették. 🙂



Az ő emlékükre és a gyermekkori pillanatokért készítettem most, (bár nem azt, amit ők készítettek) egy finom kakaós sütit gluténmentesen, ezzel-azzal megspékelve. 🙂 De persze elkészíthető nem gm változatban is.

Kezdőknek is ajánlom, mert nagyon könnyű elkészíteni.



Pekándiós kakaós süti gluténmentes recept

(kis tepsi: 19*26cm)

Száraz hozzávalók:

80 g Schär mix C  gluténmentes liszt

30 g rizsliszt

egy csipet Himalája só

1½ ek Holland kakaópor

1 kk szódabikarbóna

1 kk őrölt fahéj

Nedves hozzávalók:

2 közepes érett banán

60 ml olivaolaj

1 db nagy tojás

2 púpos ek nádcukor

70 g étcsokoládé 70% Lindt Excellence

(aki nem gluténérzékeny, az használhat búza finomlisztet is, ugyanannyi anyaghányadban)





Pekándiós kakaós süti

elkészítése:


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy tálba tegyük bele a száraz hozzávalókat, majd keverjük össze.

Ezután banánokat villával összetörjük, hozzáadjuk az olívaolajat, tojást, majd a nádcukrot és összekeverjük egy fakanállal. Majd adagoljuk hozzá, a száraz hozzávalókat, és keverjük el. Nem kell túlkeverni, csak éppenhogy el legyen keverve. Majd hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét, elkeverjük.



Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kirakosgatjuk pekándióval a tetejét.

Majd mehet a sütőbe 15-20 percre. Nekem a hagyományos gázsütőmön 20 perc kellett, végezzünk tűpróbát.

Hagyjuk a tepsiben kihűlni, tálaláskor porcukorral meghintve kínáljuk a családunknak, de vigyázzunk rá, nehogy idő előtt ellopkodják a tányérról. 🙂

Kedves egészségetekre. 🙂



Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »