Ellenállhatatlan: Szuper gyors epres süti

A piros csábítása!

Garantált a siker vele. 🙂

Eperből sosem elég! És ha még társul hozzá pihe-puha sütemény, na, az a kihagyhatatlan, csábító finomság, melyről lemondani nagyon nehéz. 🙂

Az eper egy C-vitaminban gazdag, alacsony cukortartalmú gyümölcs, melynek vértisztító és méregtelenítő hatása jelentős, kitűnő vas-, kalcium- és magnéziumforrás. És ha egy finom desszertet szeretnél ebéd után, vagy a délutáni kávé, tea mellé, érdemes elkészíteni.

Ha többet szeretnél megtudni erről a csábító finomságról, az alábbi oldalon olvashatsz róla, mit és miért érdemes:

Ki ne hagyd, mert megéri: Ezért egyél sok epret! 15+1 további titkos recepttel



És akkor most. jöjjön egy újabb. finom süti receptem:

Epres süti gluténmentes recept

Hozzávalók:
(kis tepsi 19*26 cm)

6 ek púpos rizsdara

½ mk csomag sütőpor

egy csipet *Himalája só

5 ek cukor

6 db tojás

250 g túró

3 púpos ek 20%-os tejföl

1 db citrom héja

1 csomag vaníliás cukor

500 g friss eper vagy szezonon kívül fagyasztott

*Katt a képre, ha nagyméretben megszeretnéd nézni:

(aki nem gluténérzékeny, az használhat búzadarát is, ugyanannyi anyaghányadban)



Epres süti elkészítése:


Mossuk meg az epret egy szűrőben a csumájával együtt. Majd hagyjuk lecsepegtetni.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A tojásokat válasszuk szét, majd egy csipet sóval verjük habbá a fehérjét, tegyük félre.

Egy tálba tegyük bele a rizsdarát, sütőport, cukrot, tojássárgáját, morzsoljuk bele a túrót, adjuk hozzá a tejfölt, reszeljük bele a citrom héját és adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Ezután keverjük össze.

Majd ezt követően, keverjük hozzá a tojásfehérjét, egy fakanál segítségével.

Ha elkészültünk, öntsük egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe, egyengessük el, majd egy kicsit ütögessük meg a tepsit, a konyhaasztalhoz, így szépen elrendeződik a massza.

Majd vágjuk le az eper csumáját, és félbe, és rakosgassuk sorba – sorba a sütemény tetejére. Ezután szórjuk meg az eper tetejét kristálycukorral.

Ha elkészültünk, akkor tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-45 percig süssük. Nekem a hagyományos gázsütőmön 40 perc kellett.  Akkor jó, amikor szép aranybarna a teteje.

Hagyjuk a tepsiben kihűlni, tálaláskor felszeletelve, porcukorral meghintve kínálhatjuk családunknak.

Kedves egészségetekre. 🙂



Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »