Egy pokoli energia, pedig egy diétás fogás, ezért is imádom… 🙂
Változnak az évszakok, rossz idők, jó idők, de egy jó receptre mindig számíthatsz… Igazán egyszerű elkészíteni, de annál is egyszerűbb eltüntetni…
Csak betolom a sütőbe és megvárom, amíg elkészül! A rohanós hétköznapok tökéletes ebédje vagy vacsorája, de akár hétvégén is szuper választás… 🙂 Nem csak gyönyörű ez a BBQ sült csirkecomb, mentás joghurtos salátával és pirított tökmaggal, hanem egyszerűen isteni finom is… Tuti nem maradsz éhes… 🙂 és ha repetázni akarsz, nyugodtan ehetsz még egy pipi combot salival… 🙂 sőt még a kalóriát sem kell számolnod…
Most, hogy lassan beköszönt az ősz, teljes vállszélességgel, érdemes még sok salátát enni, amíg lehet olcsóbban vásárolni…, amúgy is jól esik egy-egy napokon a lightosabb étkezés, ha esetleg előtte nehezebbet étkeztünk… 🙂
Szóval, ha vágysz egy finom salátára, ez legyen az, amit elkészítesz… 🙂 Kezdők is bátran elkészíthetik, hiszen nem egy bonyolult dolog, mivel a fűszerkeverék adott, és nem kell kevergetni, összeállítani a fűszert, így sok teendő nincs vele… 🙂
És akkor most nézzük is ezt a finomságot, hogyan készítettem el…
Kókuszolajban sült BBQ csirke/mentás joghurtos salátával/pirított tökmaggal
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
*BBQ csirke fűszerkeverék – van amelyik fűszer sót is tartalmazz, így nem kell külön sózni
6-7 ek kókusz olaj
jégsaláta
alma
tökmag
2 szelet feta sajt
Mentás joghurtos öntet:
2-3 ek tejszín
½ görög joghurt – egy nagy doboz fele
½-1 csokor friss menta levél – ízlés szerint, ki mennyire mentásan szereti
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
A csirkecombokat fűszerezzük a BBQ fűszerkeverékkel, pihentessük 15 percig, ezt követően, tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg kókuszolajjal, és alufóliával lefedve 30 percig süssük. Az idő leteltét követően, levéve az alufóliát, locsoljuk meg a szaftjával a csirkecombokat, és még kb. 15 percig pirítsuk ropogósra a BBQ csirkecombokat.
Amíg sül a csirkecombunk, készítsük össze a mentás joghurtos öntetet. A mentás joghurtos öntetnél lévő hozzávalókat keverjük össze, és tegyük a hűtőbe.
Ha ezzel is megvagyunk, akkor vágjuk fel a jégsalátát, az almát csíkokra és tegyük egy tálba.
Ezt követően a feta sajtot kockára szeleteljük fel, ezt pedig a tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.
Lassan el is készülünk, a csirkénk is megsül, de még hátra van a tökmag pirítása. Vegyünk elő egy serpenyőt és kb. egy maréknyi tökmagot száraz serpenyőbe pirítsunk meg, vigyázva, hogy meg ne égjenek, nem szabad magára hagyni, mert hamar pirulnak. Ha elkészültek a magocskáink, minden esetben öntsük ki a forró serpenyőből egy tálba, mert ha benne hagyjuk, akkor tovább pirulnak és el is éghetnek.
Nézzünk be a sütőnkbe, hogy állnak a finom, ínycsiklandozó BBQ csirkecombok, ha elkészültek, akkor tálalhatunk is.
A jégsalátát és az almát halmozzuk egy tányér tejére, kínáljuk mellé a BBQ csirkecombokat, szórjuk meg a kockára vágott feta sajttal és pirított tökmaggal. Végül locsoljuk meg mentás joghurtos öntettel.
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Kókuszolaj-kókuszzsírról, az egészségre gyakorolt hatásairól, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatsz:
https://mediterran.cafeblog.hu/2014/08/20/fontos-alapanyag-kokuszzsir-kokuszolaj/
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: