Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Egyszerű édes túrófánk…

Igazi klasszikus, egy kis varázslattal, villámgyors fánkocskák…

 

Egyszerű édes túrófánk1

Ha csak kevés időd van, ne csüggedj, ez 15 perc alatt elkészül…
Gyerekeknek még a „sütis uzsi dobozba” is tehetünk, tízóraira, uzsonnára kiváló csemege, sőt vendégváró finomságnak is tökéletes…

Egyszerű édes túrófánk7

Ez valami csuda finom, nagyon megérte, az tuti, hogy villámgyorsan el fog fogyni, ha elkészíted…

Egyszerű édes túrófánk2 

Gondoltam ma egy kis túrófánkot készítek, igen ám, de akartam ebbe az egyszerűségbe egy kis varázslatot, az ötletet az egyik receptem adta, India varázsa, melyet itt találsz:

Gulab Jamun – India édessége
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/09/16/indiai-edesseg-gulab-jamun/

 
Gondoltam, hogy ha a Gulab Jamun fánkocska működik tejporral, miért ne dobjam fel a túrófánkomat is, hiszen ettől még finomabb lesz, így került bele az a „kis varázslat” maga a tejpor.

Egyszerű édes túrófánk5 

Isteni finom lett a fánk tőle, érdemes kipróbálni, ezen verzióját is… Ha van, 15 percet süsd ki a fánkokat, akár reggelire, vacsorára, kiváló és gyors édesség, amitől elolvad a család… 🙂

 

Egyszerű édes túrófánk6

Egyszerű édes túrófánk
Hozzávalók:
25 dkg túró
2 tojás
1 ek kókuszcukor
1 ek tejföl      
1 kupaknyi vanília aroma
6 púpos ek Bio tönkölybúza fehérliszt
½ csomag sütőpor
1 csipet Himalája só
4 púpos ek tejpor

Sütéshez:
kókuszolaj

Tálaláshoz:
baracklekvár

 Egyszerű édes túrófánk8

Elkészítés:
A túrót tegyük egy tálba és villával törjük össze.

A lisztet tegyük egy tálba, keverjük hozzá a sütőport, sót és a tejport.

Ezt követően adjuk hozzá a túróhoz a tojást, a cukrot, a vanília aromát, tejfölt, majd a lisztes keveréket szitáljuk hozzá és jól keverjük el.

Egyszerű édes túrófánk3

Hagyjuk pihenni a masszánkat, addig, amíg felhevítjük a kókusz olajat.

Hevítsünk fel egy serpenyőbe bő kókusz olajat, várjuk meg, amíg forró lesz úgy, mint amikor rendes szalagos kelt fánkokat sütünk, vigyázva ne égjenek meg.

Egyszerű édes túrófánk9

Ha felhevült az olajunk, akkor egy evőkanállal szaggassuk bele a túrófánkokat. Figyeljünk arra, hogy sütés közben a fánkok megdagadnak és megfordulnak, így egyszerre ne sokat süssünk.

Maguktól is megfordulnak, de akár segíthetünk egy szűrő kanállal is, ennek a segítségével én gyorsan megfordítom.

Egyszerű édes túrófánk10

Ha megsültek a túró fánkok, akkor papírtörlőre szedve lecsepegtessük.

Forrón tálaljuk házi baracklekvárral, vagy bármilyen más lekvárral, ami van otthon. Aki szereti csokoládé öntetet is készíthet hozzá.

 Egyszerű édes túrófánk1


Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!