Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

IKEA-s Svéd húsgolyók vörös áfonyadzsemmel és barnamártással…

Az otthon ízei…
 

Szereti gyerek, felnőtt egyaránt…

 

30 perc alatt készen van, és laktató, egyszerű finomság a svéd húsgolyók vörös áfonyadzsemmel és barnamártással…

 

 Svéd húsgolyók vörös áfonyadzsemmel és barna mártással4

 

Ha ellátogatunk az IKEA-ba biztos, hogy a család egyik tagja, főleg a gyerekek, ezt a finom és egyszerű mégis elragadó íz világú húsgolyókat választja…

 

 Viszont nem kell várni addig, mert otthon is elkészíthető, mégpedig egészségesen, ezzel bizony elvarázsolhatod a családodat is. Ha a fasírtot szereted, akkor a svéd húsgolyót is imádni fogod…

 

 Svéd húsgolyók vörös áfonyadzsemmel és barna mártással5

 

Bolondítsuk meg az egészet egy ízletes barnamártással és kínáljunk hozzá vörös áfonyadzsemet, egyszerűen isteni finom. Akár krumplipürével vagy sült krumplival tálalva, tényleg levesz a lábadról… A gyerkőcök pedig odáig lesznek érte meg vissza… 🙂

 

Érdemes kipróbálni, kezdőknek is ajánlom… 🙂

 

Svéd húsgolyók vörös áfonyadzsemmel és barna mártással


Svéd húsgolyók vörös áfonyadzsemmel és barnamártással
Hozzávalók:
Húsgolyókhoz:
80 dkg darált pulyka hús
3 szál zöldhagyma – apróra vágva
1 kk *koriander mag – mozsárban összetörve
1 kk *Himalája só
½ mk reszelt szerecsendió
1 kk *ötbors fűszer – mozsárban összetörve
1 dl tejszín
1 db tojás

5-6 szem héjában főt krumpli – krumpli nyomon átnyomva

Mártáshoz:
1 ek *szójaszósz – aki még intenzív ízt szeretne, az tegyen bele még 1 ek-al
½ ek *tápióka liszt
2 dl tejszín
½ mk őrölt *fokhagyma bors
1 darabka olasz vaj

Sütéshez:
3 ek kókuszzsír

Tálaláshoz:
vörös-kék áfonya dzsem – cukormentes és a Sparban vettem

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

 Svéd húsgolyók vörös áfonyadzsemmel és barna mártással3

Elkészítés:
krumplit megmossuk, kockára vágjuk és feltesszük sós vízben főzni.

Ha kész, megpucoljuk és átnyomjuk krumpli nyomon, ha ilyen nincs, akkor törjük össze egy villával. Hagyjuk egy kicsit hűlni.

Amíg fő a krumpli, készítsük el a húsgolyók többi részét: a hozzávalóit, egy tálba keverjük össze, ezt követően pedig a kihűlt krumplit is keverjük hozzá.

 Svéd húsgolyók vörös áfonyadzsemmel és barna mártással5

Egy serpenyőbe melegítsünk kókuszzsírt és ebbe süssük ki a masszából formázott húsgolyókat. Nem kell zsemlemorzsával megszórni!

Ha készen vagyunk, tálalásig lefedve tároljuk.

 Svéd húsgolyók vörös áfonyadzsemmel és barna mártással4

A serpenyőben maradt kis kókuszsírhoz hozzáadunk egy darabka olasz vajat, és a mártás hozzávalóit, jól simára elkeverjük, egy habverővel, és egy pár perc alatt összefőzzük, sűrű mártásra.

 Svéd húsgolyók vörös áfonyadzsemmel és barna mártással1

Tálalásnál a húsgombócot locsoljuk meg a barna mártással. Kókusz zsírban kisütött sült krumplit, vagy krumplipürét és vörös-kék áfonya dzsemet kínáljunk hozzá.

 Svéd húsgolyók vörös áfonyadzsemmel és barna mártással

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!