Egy finom csirkefalatok extra ropogós bundában ebédre vagy vacsorára? Egy mozdulattal isteni ropogós rántott csirkét készíthetsz… 🙂
A ropogós bundában sült csirkemell szeletek remek vendégvárók is, de egy sima ebédnek is tökéletesek. 🙂
Puha-ropogós mézes csirkemell, melyet nagyon egyszerűen és villámgyorsan elkészíthetsz. Kívül ropogós, belül szaftos és puha, színes paprikasalátával és waffle-el, az édes és sós találkozása, isteni finom, érdemes elkészíteni. 🙂
Mézzel csurgatott waffle szendvics/ropogós csirkemellel és pirított baconnal
Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
tej vagy görög joghurt
kukoricaliszt
tojás
Corn Flakes natúr kukoricapehely
*Himalája só
őrölt *ötbors fűszer
1 tálca szeletelt bacon
Waffle/gofri elkészítéséről itt olvashattok:
https://mediterran.cafeblog.hu/2016/08/29/gofri-titkok-egy-regi-recept-alapjan/
Paprika saláta:
2-2-2 db Kaliforniai paprika zöld-piros és sárga
2 db zöldhagyma
2 nagy csipet *Himalája só
2 nagy csipet őrölt *ötbors fűszer
4 ek rizsecet
2 ek cukor
3 dl víz
Tálaláshoz:
méz
jégsaláta
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
A waffle/gofri tésztát kikeverjük és félre tesszük. Receptet itt találod, akár gluténmentesen is elkészíthető:
https://mediterran.cafeblog.hu/2016/08/29/gofri-titkok-egy-regi-recept-alapjan/
A színes kaliforniai paprikákat csíkokra, a zöldhagymát karikára vágjuk, egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk és keverjük össze, majd készítsük el az öntetet. A rizsecetet cukorral keverjük el, majd hígítsuk fel vízzel, (kóstoljuk meg, ha ízlésünknek megfelelően ecetesebben szeretjük ecetet, ha édesebben szeretjük, akkor pedig cukrot adjunk még hozzá) és öntsük a paprikasalátánkra, majd ezt is tegyük félre.
A natúr corn flakes kukoricapelyhet tegyük egy zacskóba és törjük össze egy nyújtófa segítségével, vagy egy darálóba tegyük bele és őröljük meg, inkább durvább legyen és ne liszt állagú. Majd öntsük, egy tányérba sózzuk és borsozzuk, ízlésünknek megfelelően.
A második tányérba öntsük a kukoricalisztet, a harmadikba pedig a tojást, majd mindkettőt sózzuk, borsozzuk. A liszt/tojás/kukoricapehelynél nem írtam mennyiséget, mivel attól függ, hogy mennyi csirkemellet szeretnénk panírozni.
A csirkemellet szeleteljük fel vékonyabb szeletekre, és tegyük bele egy tálba vagy műanyag dobozba, öntsünk rá tejet vagy görög joghurtot, jól forgassuk bele és tegyük be a hűtőbe egy fél órára.
Ha elkészültünk mindennel és letelt az idő a csirkének is, akkor a csirkéről itassuk fel a nedvességet egy tiszta konyhakendővel, vagy konyhai papírszalvétával, majd sózzuk, borsozzuk és panírozzuk be, majd süssük ki kókuszolajban. Panírozás: liszt/tojás/kukoricapehely.
Majd süssük ki a szeletelt bacont is. Közben pedig hozzáfoghatunk a waffle/gofri sütőben a félre tett tészta kisütésének.
Ha mindennel elkészültünk, akkor tálalhatunk is. Két waffel közé tegyük, szeletelt jégsalátát, rá a finom ropogós rántott csirkemelleket, és halmozzunk rá a paprikasalátából, majd a tetejére sült bacont tegyünk és csurgassuk meg mézzel.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kedves Erzsébet,
Először is köszönöm szépen, megtisztelő bizalmadat, hogy olvasod a blogomat. A receptet ki lehet nyomtatni, közte nincsen reklám. Így nem fog zavart okozni az ételkészítés közben. Csak a blogoldalam oldalsávjában, felül és alul szerepelnek reklámok. Sok sikert kívánok az ételkészítéshez. Üdv. Klarissza
Elhiszem, hogy véded a saját termékedet, én csak szerettem volna magamnak ki másolni, hogy ne kelljen végig bepötyögni. Nincs engedélyezve. A recept ki nyomtatását meg sem próbálom, mivel utálom, ha az étel készítése közben bele akadok egy-egy reklámba, linkbe. Sajnálom, pedig jónak tűnt. Már annyira nem érdekel. Az biztos, hogy a te receptjeidet ezek után el sem fogom olvasni.