Akár hétköznapra, akár hétvégére, egyszerűen, gyorsan finomat…
Mediterráni csodás olasz tészta, ennek ki tud ellenállni? Isteni finom, laktató és egészséges… Kell ennél több? Kevés alapanyag, nem túl sok idő, ezt érdemes kipróbálni…
Hozzávalók:
fél csirke
só – himalája
ötbors durvára darált fűszerkeverék – ázsiai boltba lehet kapni
Achar Masala csípős fűszerkeverék – ázsiai boltba lehet kapni
500 g koktél paradicsom
6 gerezd fokhagyma– apróra vágva
10 db friss bazsalikom levél – apróra vágva
12 db zöld olajbogyó – kimagozott- félbevágva
1 db lilahagyma1 doboz Bavette Barilla durum/vagy Barilla teljes kiőrlésű spagetti tészta
bazsalikom levél
kockára vágott sárgadinnye – ha szezonja van, MO-on csak nyáron 🙁
Melegítsük elő a sütőt.A csirkét, megmossuk, leitatjuk róla a felesleges vízet, majd egy tepsibe fektetjük és sózzuk, borsozzuk, meghintjük Achar Masala csípős fűszerkeverékkel.
– A Barilla tésztát egyáltalán nem szükséges folyóvízzel leöblíteni. Főzésekor csak kis mennyiségű keményítő oldódik bele a főzővízbe, aminek köszönhetően a tészta nem tapad. A leöblítéssel valójában eltávolítjuk a tészta felületén képződő vékony bevonatot, amely megléte fontos ahhoz, hogy a szósz jól megtapadjon rajta -.
Ha készen vagyunk, akkor a *csirkét feldaraboljuk, és a húsos sült paradicsomos öntettel a tésztát összekeverjük, és melegen tálaljuk, bazsalikommal díszítjük. Aki egy kicsit bátrabb, kockára vágott sárgadinnyével szórja meg, isteni finom…, de aki nem szereti, az elhagyhatja…
*Tipp: Aki nem szereti a csirke bőrét, vagy nem eheti, az szedje le a csirke sült bőrét, és utána feldarabolva, tegye, vissza a paradicsomos keverékbe keverje össze és ezt követően szedje rá a tésztára-.
**Tipp:a Barilla tészta tökéletes főzéséről itt találtok további infót:
http://hu.barilla.com/promo/index.jsp
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/tesztak_teljes_kiorlesu_gabonabol/index.htm
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/klasszikus/Bavette.htm
*Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: