Boldogság a köbön!
Varázsold a nyár ízeit egy muffinba.
Mind a látvány, mind az íz mesebeli, 🙂 és a bűnre csábító nutellával, és az eper, málna finom és lédús-üde ízével, nyammi 🙂 egyszerűen lehetetlen neki ellenállni.
Csokis, nutellás, epres és málnás, kell ennél több?
Nyáron lefagyasztottam epret, málnát, ribizlit, áfonyát stb… és most úgy megkívántam az epret, ja és a málnát is már hetek óta, hogy gondoltam egy nagyot és sütöttem egy kis csokis-nutellás muffint, melyet megkoronáztam a finom gyümölcsökkel.
Kezdőknek is ajánlom, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Igazi vendégváró, ünnepi süti.
Nutellával töltött málnás-epres csokis muffin recept gluténmentes
Hozzávalók: 25 db
Száraz hozzávalók:
300 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható
100 g rizsliszt itt – Sparban is kapható
100 g natúr holland kakaópor
1 csomag sütőpor
egy csipet *Himalája só
(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet)
Nedves hozzávalók:
120 g vaj vagy margarin – szobahőmérsékletű
200 g gyümölcscukor vagy cukor
3 db tojás
200 ml tej
Ízesítésre – gyümölcsök és egyebek:
friss málna és eper – szezonon kívül, mindkettő fagyasztott
nutella
Nutellával töltött málnás-epres csokis muffin
elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A száraz hozzávalókat egy sűrű szitán átszitáljuk egy tálba. Majd tegyük félre.
A vajat, cukorral keverjük habosra, egy robotgép segítségével, majd egyenként adjuk hozzá a tojást, és jól keverjük el.
Ezután fokozatosan, hozzáadjuk evőkanalanként a száraz hozzávalókat és a tejet felváltva. Jól keverjük el.
Ha elkészültünk egy muffin formába tegyük bele a muffin papírokat, és egy fagylaltos kanál segítségével, vagy egy evőkanállal adagoljuk a muffin formába egy kis tésztát. Töltsük meg mindegyik muffin formácskát. Majd egy kanál segítségével, igazgassuk el a tésztát, az oldal széle felé is. De persze a kis kezünkkel is elvégezhetjük ezt a feladatot, ha az ujjunkat bevizezzük, pikk-pakk készen vagyunk vele.
Majd a nutellát kanalazzunk rá (egy kávéskanálnyit), majd megint tészta. Itt is igazgassuk el a tésztát, a forma széléig. Így töltsük meg a muffin formát, ha elkészültünk málna és eper szemeket tegyünk a tetejére, egy kicsit bele is nyomkodhatjuk a tésztába.
*Tipp: Úgy is szoktam készíteni, (főleg nyáron) hogy nagyon kicsi jégtartóba lefagyasztom (de megteszi egy szilikonos forma is) előtte a nutellát, és ilyenkor a muffin közepébe teszek egy nutella golyócskát, és rá a muffin tészta és úgy a gyümölcs). De most nem volt már fagyasztott nutella krémem.
Lehet úgy is készíteni, hogy a muffin tésztába keverjük az epret, vagy málnát, és majd középen lesz a fortyogó nutella, és a tetejére is pakolhatunk még gyümölcsöt.
Ezt követően az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg. Az én gázsütőmön 18 perc kellett. Érdemes tűpróbát végezni, 15-18 percnél.
Amikor megsült a muffin, szedjük ki a sütőformából és hagyjuk kihűlni teljesen. Egy leheletnyi porcukorral megszórva kínáljuk a nutellával töltött málnás-epres csokis muffin gluténmentes muffinokat.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek