Vitamindús finomság!
Turbózd fel a szervezetedet vitaminnal, úgy, hogy közben jól is laksz. 🙂
Imádom a tavaszt és a nyarat, sok zöldség és gyümölcs, megannyi finomsággal tuningolhatjuk magunkat. 🙂
És tényleg, ha valami egyszerű és gyors fogást készítenél, amihez nem is kell sok idő, max. 30 perc, érdemes tészta ételeket választani. Hiszen tésztát főzni mindenki tud, és ez kis ez, meg az rá, és kész is van a gyors ebéd vagy akár a vacsora.
De pld. ha váratlan vendég érkezik hozzád, akkor is jó választás ez a laktató egytálétel. Ez a receptem, igazi mentőövként funkcionál, arról nem is beszélve, hogy nagyon finom.
Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű elkészíteni. Egyszerűbb volt elkészíteni, mint leírni részletesen a receptet. 🙂
Mediterrán sok zöldséges sajtos tészta sült csirkemellel gluténmentes recept
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
*Himalája só
*Édes-erős steak bors fűszerkeverék
*Mediterrán grill fűszerkeverék
*cayenne bors
Zöldség:
friss brokkoli
1 konzerv kukorica vagy mirelit
300 g barna csiperkegomba
100-150 g házi füstölt húsos szalonna
2 szál zöldhagyma
Kaliforniai paprika (piros-zöld-sárga)
400 ml tejszín
150 g cheddar sajt
*Édes-erős steak bors – ízlés szerint
*Himalája só – ízlés szerint
6-8 db koktél paradicsom félbevágva
2 maréknyi baby spenót
1 csokor petrezselyem levél – apróra vágva
Tészta:
Barilla tagliatelle tészta itt – gluténmentesen Barilla itt és Padthai rizstészta itt
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Mediterrán sok zöldséges sajtos tészta sült csirkemellel
elkészítése:
A csirkemellet a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, majd tegyük félre.
A zöldségeket, a kaliforniai paprikát apró kockára, a zöldhagymát karikára, a szalonnát apró kockára. A barna csiperkegombát szeletekre vágjuk fel. A petrezselyem leveleket vágjuk fel apróra. A koktél paradicsomot vágjuk félbe.
A sajtot reszeljük le.
A brokkoli szárát vágjuk le, tegyük el, jó lesz levesbe ízesítőnek. 🙂
Majd forraljunk vizet, sózzuk, és tegyünk bele egy negyed kk-nyi szódabikarbónát, ha felforrt, dobjuk bele a rózsáira szedett brokkolit, és 5-6 percig blansírozzuk, vagyis előfőzzük. Ha kész, szűrjük le, tegyük jeges vízbe, vagy hideg vízbe, így leállítjuk a főzést, és megmarad a szép mélyzöld színe, majd ismét szűrjük le, és tegyük félre.
Majd a csiperkegombát, egy evőkanál kókuszolajon pirítsuk meg, magas hőfokon egy serpenyőbe. Ha elkészült a végén sózzuk és borsozzuk. (*Himalája só, *Édes-csípős steak bors)
A tésztának való vizet, forraljuk fel, és sózzuk. Majd az utasításnak megfelelően főzzük ki.
Barilla tészta főzéséről, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatsz.
Tejszínes-sajtos Carbonara, pirított spárgával és gombával
Közben a csirkemellet kezdjük el kisütni, grillezni, akár kerti grillen, vagy serpenyőbe, nekem van ilyen kontakt grillsütőm itt, ebben tökéletesen és szépen megsül, a csirkemell vagy bármilyen hússzelet. Érdemes beszerezni, nem drága. De nem csak húst, hanem finom sajtos szendvicseket is lehet vele készíteni. 🙂
Mindeközben, forrósítsuk fel egy wokot vagy serpenyőt, 4 ek kókuszolajjal, majd dobjuk bele a kockára vágott szalonnát és pirítsuk meg, majd szedjük ki egy tálkába. Ezután adjuk hozzá a hagymát, majd pár perc múlva a kaliforniai paprikát. Dinszteljük egy-két percig, majd jöhet sorba hozzá, a brokkoli, a spenót, kukorica, a gomba, a fele koktél paradicsom, a pirított szalonna, sózzuk, borsozzuk. (*Himalája só, *Édes-csípős steak bors). Majd pár percig dinszteljük együtt.
Ezután öntsük fel tejszínnel, keverjük el, majd jöhet hozzá a reszelt cheddar sajt, a koktél paradicsom másik fele, keverjük össze, szórjuk meg friss petrezselyemmel és készen is van.
Közben már a tészta is elkészült, melyet leszűrtünk. A csirkemell is meg grilleződött, megsült. Így már csak a tálalás van hátra.
Tegyük a tésztát a tányérra, melléje a grillezett csirkemellet, majd a tésztára a mediterrán sok zöldséges sajtos-tejszínes ragut. Mi így szeretjük, de aki szeretné a tésztát össze is keverheti a zöldséges sajtos-tejszínes raguval. Szórjuk meg karikára vágott zöldhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, sajttal és pirított szalonna kockákkal. Díszítésként koktél paradicsommal kínáljuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek