5 perc munkával a mennybe érni, nem kis teljesítmény… 🙂
Pillanatok alatt elkészülő, egyszerű finomság.
Nálunk pik-pakk el is fogyott! A gyümölcsök szépen megpuhultak benne, szaftossá téve a süteményt. Még langymelegen eltüntettük… 🙂
Olyan egyszerű recept, hogy bárki el tudja készíteni és az íze csodás! Pillekönnyű és nagyon finom. 🙂 Mentsd el ezt a receptet, jól fog jönni, ha váratlan vendégeid érkeznek!
Sárgabarackos darás túrós sütemény gluténmentesen
Hozzávalók:
25 dkg túró
1 kis dobozos “magyar” tejföl
3 db tojás
6 ek porcukor – ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
4 ek rizsdara
½ csomag sütőpor
egy csipet Himalája só
6-8 szem sárgabarack
(Aki nem gluténérzékeny, használhat búzadarát is, a rizsdara helyett)
Elkészítés:
A túrót tegyük egy tálba és villával törjük össze. Majd adjuk hozzá a tejfölt, a tojássárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot és jól keverjük el.
Ezután szórjuk bele a sütőport, és a rizsdarát. Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd keverjük a túrós masszához. Tegyük félre a konyhaasztalon, pihentessük 20 percig. Így kellően megduzzad a rizsdara.
Amíg pihenget a túrós keverék, addig kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Majd béleljünk ki sütőpapírral egy kisebb tepsit (28*32 cm) és egy ecset segítségével kenjük át olvasztott vajjal a sütőpapírt. Ha elkészültünk tegyük félre.
Mossuk meg a sárgabarackokat, és magozzuk ki, és hagyjuk leszáradni.
Ha letelt a 20 perc, a túrós masszát, öntsük a kivajazott sütőpapíros tepsibe, majd ütögessük a tepsit a konyhaasztalhoz, így jól elegyengetődik a tészta massza, majd a tetejére helyezzük rá a félbevágott sárgabarackokat, úgy hogy a belseje legyen felül. Majd 3 nagy csipetnyi kristálycukorral szórjuk meg a sütemény massza tetejét, úgy a barackokra is kerüljön a cukorból.
Majd tegyük az előmelegített sütőbe és süssük arany barnára. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett.
Ha elkészült a sütemény, vegyük ki a sütőből és még melegen megint szórjuk meg 3 csipetnyi kristálycukorral. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és kínálhatjuk kedves családunknak. Ha nagyobb a család, és dupla adagot készítenénk, akkor az anyaghányadot emeljük meg.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek